Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar ‘Uit grootmoeders kast: Retro & Vintage Mode’

september 14 @ 08:00 - 17:00

Score van lezers:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

 

Tot een halve eeuw geleden werd tweedehands kleding vooral uit noodzaak gedragen: nieuwe kleren waren namelijk duur. Vanaf de jaren ’70 werd het een statement om je individualiteit mee uit te drukken. In deze tijden van ‘fast fashion’ is het daarnaast steeds meer een bewust duurzame keuze. Tweedehands wordt nu ‘vintage’ genoemd en is een heuse trend.

Vintage mode kan heel divers zijn van een onderjurk van voor de Eerste Wereldoorlog tot een jaren ’80 jasje met schoudervullingen. Modehistorica Birthe Weijkamp neemt je in deze webinar mee door een eeuw modegeschiedenis en het ontstaan van vintage mode zoals we die nu kennen. Daarnaast geeft ze tips voor het herkennen, stylen een repareren van oude kleren.

Deze kennis wordt aan het einde van de webinar in praktijk gebracht door een aantal interactieve case-studies uit haar eigen vintage collectie.


Programma

20.00 uur   Webinar ‘Uit grootmoeders kast: Retro & Vintage Mode’
21.15 uur    Vragen
21.30 uur    Einde webinar

Kosten

Deelname is gratis voor leden van de VIP
Niet-leden betalen € 15,–.

Aanmelden is verplicht en kan tot en met 11 oktober 2021 via deze LINK
Na 4 oktober is geen restitutie mogelijk. Je kunt wel een ander voor jou in de plaats laten deelnemen. 

Na aanmelding ontvang je een bevestiging van Eventbrite.
Een paar dagen vóór het webinar ontvang je een aparte mail met de Zoom link om
op 12 oktober in te loggen.

Birthe Weijkamp

Ik ben Birthe een enthousiaste mode- en kunsthistorica met een passie voor vintage mode. Mijn kennis over mode en mijn liefde voor het dragen van oude kleren combineer ik graag in mijn werk. Daarom geef ik lezingen, rondleidingen en styling advies. Hierbij kan ik mijn kostuumhistorische en praktische kennis beide inzetten, om een goed beeld te geven van de mode van vroeger!

Na mijn bachelor Kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit heb ik mij verder gespecialiseerd in mode tijdens de master Museumconservator. Hiervoor werkte ik een jaar als conservator in opleiding bij de afdeling kostuum van het Rijksmuseum. Hier heb ik na mijn afstuderen aan verschillende projecten meegewerkt, zoals de tentoonstelling Catwalk. Voor verschillende kleine musea heb ik daarnaast tentoonstellingen opgezet rondom de mode. Het is dan ook een onderwerp waarover ik niet raak uitgepraat, waardoor ik er graag lezingen en rondleidingen over geef.

Sinds een jaar of tien draag ik, bijna dagelijks, kleding uit de jaren ’30 tot ’50. Wat begon als een zoektocht naar een kostuum voor een feestje groeide uit tot een hobby en een ware lifestyle. Deze draag ik vol overtuiging uit en ik help anderen met verve op weg bij het creëren van een historische outfit.

www.birtheweijkamp.com

 

Gegevens

Datum:
september 14
Tijd:
08:00 - 17:00